Derfor bør du søke profesjonell hjelp til rekruttering

I nesten 60 år har Manpower hjulpet norske bedrifter med rekruttering til faste stillinger. Regiondirektør Kjetil Pedersen sier at det er en viktig investering for bedrifter å bruke tid på å finne rett kandidat, og at mange bedrifter vil oppleve det som verdifullt å bruke Manpower i rekrutteringsprosesser.

Manpower ble etablert i Norge i 1965. Opprinnelig var virksomheten rettet mot bedrifter som hadde behov for vikarer, men etterhvert vokste også tjenesteområdet innen fast rekruttering. I dag er fast rekruttering en av kjernevirksomhetene til Manpower, og årlig rekrutteres flere hundre til faste stillinger innen mange forskjellige bransjer.

Rekruttering

– Det er forskjell på hvilke kandidater vi søker etter til faste stillinger og de som skal inn som vikarer, sier Pedersen.  

Han utdyper at kandidatene til midlertidige stillinger gjerne har fleksibilitet, er studenter eller mellom jobber. Til faste stillinger er det derimot kandidater som ønsker å være i bedriften over lengre tid. Kandidaten er som oftest allerede i fast jobb. 

– Siden vi har et av de største miljøene innen rekruttering i Norge, har vi gode forutsetninger for å komme i kontakt med kandidater som har kompetansen og egenskapene oppdragsgiver søker. Også kandidater som allerede befinner seg hos konkurrenter av oppdragsgiver, sier Pedersen.  

Grundig prosess  
Pedersen mener det er gode grunner til at bedriftene bør søke profesjonell hjelp til rekruttering til faste stillinger. 

– Siden vi er en del av et globalt konsern har vi dyp innsikt om trender i arbeidsmarkedet. Og med over 20 kontorer rundt om i Norge, har vi i tillegg inngående kjennskap om det lokale arbeidsmarkedet, sier Pedersen.  

Han forteller at de bruker velprøvde og forskningsbaserte verktøy. Manpower har sertifiserte rådgivere med spesialistkunnskap, og bruker tester fra anerkjente leverandører. 

I prosessen med å finne kandidater til faste stillinger, gir også Manpower råd til kundene om hva som er tilgjengelig av kompetanse i markedet. Det er også viktig å finne profiler som har potensiale til å utvikle seg ytterligere i henhold til det arbeidsgiver etterspør.  

– Vi samarbeider tett med utdanningsinstitusjoner og studentorganisasjoner, slik at vi hele tiden klarer å fange opp talenter med riktig kompetanse og som har de egenskapene som passer til ulike bransjer, sier Pedersen.  

Han mener mange bedrifter vil oppleve at det er verdifullt å bruke Manpower på rekruttering.  

– En nyansettelse er en viktig investering for en bedrift. Det er dyrt med feilansettelser, sier Pedersen.  

Trender og hva blir viktig fremover 
Kjetil Pedersen sier at det er ikke bare er riktig formell kompetanse som er viktig, men understreker at motivasjon og personlige egenskaper er avgjørende når kandidaten skal passe inn i en bedrift.  

– Vi ser også at det er enkelte egenskaper som blir særlig viktig i tiden fremover. Dette er evne til læring og omstilling. Arbeidsmarkedet gjennomgår store endringer, og det går fort. Mange jobber kan skifte karakter på grunn av KI og andre forhold i samfunnet for øvrig. Vi ser at evne til kritisk og kreativ tenkning, og gode ferdigheter innen analyse blir viktig for mange typer jobber, sier Pedersen.  

Etterlatt inntrykk hos kandidatene  
Noen ender opp med drømmejobben, men i prosessen med å sikre den riktige kandidaten er det mange som kan bli skuffet. Derfor er det viktig for Manpower å passe på at også de som ikke fikk jobben, har en god opplevelse.  

–De skal sitte igjen med gode opplevelser og godt inntrykk, selv om de ikke fikk jobben. Vi er opptatt av at de skal få gode og konstruktive tilbakemeldinger, sier Pedersen. 

Les mer om hvordan Manpower kan hjelpe din virksomhet med rett komptanse.