Hvorfor du bør jobbe som vikar

Har du vurdert å jobbe som vikar? Her er fire gode grunner til hvorfor det kan være en god idé.

Vikarstillinger er en viktig del av dagens arbeidsmarked, enten du er student, på jakt etter nye muligheter, eller ønsker en mer fleksibel hverdag.

Kontormiljø

En vikarstilling kan være mer enn en midlertidig inntekt. Mange ser på vikarstillinger som midlertidige løsninger, men det kan åpne dører til langt mer. Her er fire gode grunner til å vurdere en vikarjobb:

1. En døråpner til drømmejobben
En vikarjobb kan gi deg verdifull erfaring og være en inngangsport til arbeidsmarkedet. I stedet for vente på at drømmejobben skal dukke opp, kan det å starte i en vikarstilling gi deg en fot innenfor og bygge opp arbeidserfaring som er ettertraktet av fremtidige arbeidsgiver.

Jobbsøkere, spesielt de som er nye i arbeidslivet, kan dra nytte av å få arbeidserfaring tidlig. Hver rolle bidrar til å styrke CV-en din, og øker sjansen for at du blir lagt merke til av arbeidsgivere, inkludert de som tilbyr drømmejobben.

Les mer: Hvorfor skal arbeidsgiver velge deg? 

2. Kan gi verdifull arbeidserfaring
Vikarjobb gir praktisk erfaring som er svært viktig i mange bransjer. Selv om et vikariat kan være kortvarig, kan det gi deg innsikt i arbeidslivet og bidra til å utvikle ferdigheter som arbeidsgiver ser etter. Mange er tunge på utdannelse, men lettvektere på erfaring. For mange arbeidsgivere er det nettopp arbeidserfaring som er viktig når de ser etter nye kandidater. Da kan en vikarstilling være tungen på vektskålen.
Jobberfaring er aldri bortkastet. En kortvarig vikarjobb kan faktisk gi stor gevinst. Man bør derfor ikke være så rask med å avskrive ulike jobber. Hvis man ikke har så mye erfaring, kan det for eksempel være lurt å ta et oppdrag på to til tre uker, så man får kommet i gang. Plutselig dukker det opp nye og spennende muligheter man ikke forutså før man startet.

For eksempel er det å jobbe i resepsjon ofte en undervurdert rolle. Når man jobber som resepsjonist kommer man i kontakt med mange mennesker, både innenfor og utenfor selskapet man jobber i. Du lærer deg også administrative arbeidsoppgaver og blir vant med kundeservice og å forholde deg til ulike mennesker. Dette er ferdigheter som arbeidsgivere etterspør i alle bransjer.

3. Utvid nettverket og skap nye muligheter
Yrkesveien blir til mens man går, og ofte kan drømmene dine endre seg på veien. Kanskje er du usikker på hva du vil bli? Ønsker du å prøve noe nytt, men vet ikke hva? Da er en vikarstilling den perfekte mulighet til å bli kjent med deg selv og hva du trives med å gjøre. Det er også en fin mulighet til å finne ut av hva du er god til.

– Selv om man føler seg overkvalifisert for en jobb, er det viktig å være åpen for muligheter. I stedet for å vente på å finne drømmejobben, bør du heller konsentrere deg om å høste verdifull arbeidserfaring. Karriereveien kan dermed være like viktig, og kanskje helt avgjørende, for at du kommer dit du vil. Med et vikariat får man mulighet til å bli kjent med egne ferdigheter og et innblikk i hva som etterspørres i arbeidsmarkedet.

Ved å jobbe som vikar får du en unik mulighet til å bygge nettverk, bli kjent med ulike bransjer og ikke minst bli kjent med deg selv. Et vikariat er en god anledning til å få vist frem hva du kan, samtidig som du får opparbeidet deg kunnskap om yrker du vurderer å jobbe med i fremtiden.

Les mer: Nettverksbygging for nybegynnere

4. Fleksibilitet og frihet
Vikarjobber kan tilby større fleksibilitet enn faste stillinger, noe som er attraktivt for mange i dag. Enten du er student, har familieforpliktelser, eller ønsker mer variasjon i hverdagen, gir vikariater deg muligheten til å balansere jobb og fritid på en måte som passer deg.

Fleksibiliteten i en vikarjobb gjør det mulig å tilpasse arbeidsmengden til dine behov, samtidig som du får muligheten til å prøve ulike oppgaver og roller. Dette kan være en fin måte å utforske nye utfordringer uten å binde deg til en langvarig stilling. En vikarjobb passer spesielt godt for de som er selvstendige, strukturerte og tar tak i ting. Man må ha en evne til å snu seg raskt.

Høres en vikarjobb riktig ut for deg?
Vikarstillinger kan være et viktig steg på veien mot drømmejobben. Utforsk mulighetene og finn ut hvordan en vikarstilling kan gi deg både erfaring, nettverk og fleksibilitet. Registrer deg hos Manpower og søk i dag!